Hediye Verme Sanatı

Haremlique Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Caroline N. Koç, kutlama ayı Aralığın odak noktası hediyelere incelikli bir dokunuş katmanın ipuçlarını paylaşıyor.

“Yılbaşı dönemi çocukluğumdan beri benim için çok özel bir zaman. Ağacı hep birlikte kurardık genellikle aralık ayı başında ve bu bizim için bir aile geleneğiydi,” diyen Koç, ekliyor: “Beraber hazırlığını yapardık ve ay sonu yaklaştıkça ağacın altı gittikçe hediyelerle dolmaya başlardı...”

Hediye verirken nelere nelere dikkat edersiniz?

Benim ailemde en önemli şeylerden biri hediyelerle birlikte gelen notlardı. Notlara çok önem verilirdi. Anlamlı iki üç cümle bile olsa, anlamlı bir not olması ve o kişiyi yansıtan bir not veya espritüel not olması çok önemliydi. Bu çok keyifli bir zaman; önce tek tek notlar açılır okunur, ondan sonra hediye dağıtmaya geçilirdi. Hediye etmek ne kadar önemliyse bana göre aynı şekilde hediye alan için güzel bir paketi açmak da bir o kadar önemli. O yüzden biz Haremlique’te hediye paketlerimize çok özen gösteriyoruz. Kurdele renklerinden üzerindeki süslere kadar alan kişinin keyifli bir deneyim yaşamasını arzuluyoruz.

“Günümüzde farklı hediyelere ve farklı seçeneklere erişmek çok daha kolay olduğu için biraz yavaşlayıp ve daha düşünerek hediye almanın önemli olduğunu düşünüyorum.”

Hediye vermek sizin için ne ifade ediyor?

Hediye vermeyi seviyorum; hayatınızda önemli insanlara takdir ve şükranlarınızı sunmak için önemli bir olay bana göre. Hediye verirken üzerinde epey düşünüyorum, o kişinin ne isteyebileceğini ya da iyi tanıdığım bir insansa ne isteyeceğini tahmin edip ona göre karar veriyorum. Mutlaka benim de çok sevdiğim bir şey olmasına dikkat ediyorum çünkü benim çok sevip tercih ettiğim bir hediyenin aramızdaki bağı kuvvetlendirdiğini düşünüyorum Günümüzde farklı hediyelere ve farklı seçeneklere erişmek çok daha kolay olduğu için biraz yavaşlayıp ve daha düşünerek hediye almanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bana göre üzerinde vakit harcanması gereken bir şey. Biz Haremlique’te sunduğumuz kişiselleştirme hizmeti ile bu hediye sürecini daha özel kılmayı hedefliyoruz.

"Yılbaşında her şey bir bütünüyle çok önemli. Dolayısıyla aynı şekilde benim için yılbaşı sofrası da çok önem taşıyor. Onu her zaman güzel süslemeye özen gösteriyorum."

Bu seneki hediye listenizde neler var?

Bu sene kişiye özel hediyelere özellikle ağırlık verdim. Bir nevresim takımına ek olarak üzerine inisyalli bir yastık hazırladım bir arkadaşım için. Aynı zamanda yeğenime makyaj çantasının üzerine ismini işlettim. Ayrıca bir arkadaşıma vermek üzere soy isimlerinin baş harfinden oluşan inisyallerini keten peçetelere işlettim. Hediye olarak vermeyi düşünüyorum. Yılbaşında her şey bir bütünüyle çok önemli. Dolayısıyla aynı şekilde benim için yılbaşı sofrası da çok önem taşıyor. Onu her zaman güzel süslemeye özen gösteriyorum. Haremlique’in Amerikan servisleriyle, çiçeklerle, meyvelerle kurduğum sofrada herkesi bir hediye ile de şaşırtmayı seviyorum. Bu sene Haremlique’in gümüşlü mumlarından hediye etmeye karar verdim. Genelde onları herkesin tabağının üzerine koyuyorum, şık bir hediye paketiyle sofrayı tamamlaması için.

Kendinize hediye alır mısınız?

Ara ara kendime de hediye almayı severim. Bu sene kendime Haremlique’ten throw ve onun takımı olan yastığını hediye ettim. Bunu da yeni açılan internet sitemizden yaptım. O deneyimi ben de yaşamak istedim çünkü, çok da güzel oldu harika bir paket içinde çok güzel throw ve yastığıma kavuşmuş oldum.


Sevdiklerinize özel hediyeler seçmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.


You may also like

Tümünü gör
Example blog post
Example blog post
Example blog post