Banu Yentür'den Haremlique Ürünleriyle Sunum Önerileri

Haremlique Istanbul Kurucu Ortağı ve Kreatif Direktörü Banu Yentür, güzel bir kutlama için sunum ipuçları paylaşıyor. “Farklı detaylarla sunumlarımda eklektik bir görüntü oluşturmaktan zevk alıyorum,” diyen Yentür’ün özel bir kutlamaya yönelik hazırladığı sunumlarıyla ilgili önerilerini görmek için aşağıya doğru ilerleyin.

Gümüş parçalarla sunumlarınıza ışıltılı bir görünüm katın.



Haremlique Istanbul Kavuk Koleksiyonu gümüş kaplama ürünlerden oluşuyor. "Sunumlarda gümüş servislerin yeri benim için hep ayrıdır. Bulunduğu her sunuma ışıltılı bir dokunuş katar. Ben masa düzeninde siyah örtü kullanmayı çok severim. Özellikle siyah bir masa örtüsü, Amerikan servis veya runner kullandığımda masamdaki parçaların adeta bir paspartu içine alındığını ve görünümü derinleştirdiğini hissederim."

Sunumlarınızda çoklu odak noktaları oluşturmayı tercih edin.



İznik Çini Koleksiyonu ve Kavuk Koleksiyonu "Yapacağım davetin ilk önce hikayesini oluştururum. Aslında davet benim için o noktada başlar ve onu yaşayarak hazırlıklarımı yaparım. Dolayısıyla hikayem tüm sunumun geneline yayılır. Davetin hikayesi, ağırlayacağım dostlarım ya da aileme göre büfe yada oturmalı düzen olarak şekil alır. Akşam davetlerinde, çok resmi olmadığı sürece, hem daha hafif hem zamanı daha samimi kullanıp uzatmak adına büfe hazırlamayı tercih ediyorum. Düşündüğüm hikayeye bağlı olarak değişen çiçek kullanımlarım hikayenin ruhunu güçlendirmeme yardımcı olur. Benim için farklı yükseklikte formlar kullanarak yaptığım düzenlemeler sunumumda katmanlar yaratmamı sağlar. Bu sunumumda göreceğiniz, Haremlique Istanbul 10. yıl özel koleksiyonunda yer alan İznik Çini koleksiyonundan Bulut desenli vazoyu (kendim için özel ürettirdiğim siyah versiyonunu) çiçek düzenlemesi için kullandım. Ayrıca bu detayları genele yaymayı tercih ettiğimden bahsetmiştim. Bu nedenle de yardımcı oyuncular her zaman sunumunuzu zenginleştirir. Sunumumu süslemek için meyveleri kullanmak benim için bolluk ve bereket anlamını taşır ve çok kullanırım. Özellikle bu mevsimde Hatay hurması, nar ve üzüm gibi meyveler masadaki kutlama havasını güçlendirir."

Kontrast renkleri bir arada kullanarak etkileyici bir sunum hazırlayın.

İznik Çini Koleksiyonu "Renk benim için her zaman çok önemli ve bence her şeyin anlatımı aslında. Bu nedenle servis edilecek tabaklar ile yiyecekler arasında renk uyumu oluşturuyorum. Yine Haremlique özel sipariş olarak üretilen siyah çinilerimi, renkli yemeklerin kontrast bir sunumunda kullandım. Renkleri böylelikle daha çok ortaya çıkararak sunumun cezbedici bir noktaya taşındığını düşünüyorum."

Aksesuarlarınızı farklı amaçlarla kullanarak sunumunuza eğlenceli bir dokunuş kazandırın.

Şarap kovası, mermer kavanoz, mermer tepsi, gümüş kaplama kase. "En sevdiğim şey herhangi bir aksesuarın ya da malzemenin çok amaçlı kullanımıdır. Bu nedenle de Haremlique ürünleri tasarlanırken hep bu mantık ortaya çıkmıştır. Burada da sunumlardaki parçaların büyük bir kısmını aslında farklı amaçlar için de kullandığım parçalar oluşturuyor. Büyük bir şarap kovasını zengin bir meyve sunumu için kullandım. Ofiste ya da banyoda da kullanılabilen mermer tepsi ve kavanozlarda tatlı ve aperatif sunumu hazırladım. Siyah beyaz mermer parçalar masaya netlik katıyor. Genelde kuru meyveler, çerezler için kullanılan gümüş kaselerde mezeler ve atıştırmalıkları servis etmeyi seviyorum."

İçki sunumunuzu farklı detaylarla zenginleştirin.

Peçeteler, gümüş kaplama mumluk, cam karaf. "Bir karşılama içeceğinin ya da şarap sunumunun keyif verici, düşünülmüş ve nezaketli olması benim için önemli. Bunun için içecekleri hafif kolalı, kıtır dokuda %100 keten kokteyl peçeteleriyle sunuyorum. Aperatif içkileri ve eşlik edecek aperatif tatları tepsi içinde bir araya getirerek sunmayı seviyorum."

Mumlarla sıcak bir atmosfer yakalayın.



Gümüş altı kollu şamdan, tekli mumluk. "Mumlar olmadan bir akşam düşünemediğim gibi bir daveti de mumsuz düşünemiyorum. Davetlerde ışık çok önemli, loş ve sıcak bir atmosfer yaratan gümüş şamdanlar benim favorilerim. Masanızın düzenine göre şamdanları tercih edebilirsiniz."


You may also like

Tümünü gör
Example blog post
Example blog post
Example blog post